Birgittes Blog

Birgittes Blog

Rugbrød

Oktober 12Posted by Birgitte Nielsen Sat, October 27, 2012 08:00:18

Der er blevet bagt rugbrød her i huset i mange år.
Tidligere dog næsten kun til jul og så var det Jørgen der stod for det,
siden jeg fik en surdej, er der blevet bagt rugbrød hver uge.
Jeg spiser meget rugbrød, og kan godt lidt selv at bestemme smagen,
konsistensen, hvilke korn der i og hvor mange korn der er i.
En anden stor fordel jeg synes der er ved selv at bage, er at man ved
hvad der er kommet i brødet.
Bagningen er sket med forskelligt resultat, siden jeg fik surdejen. Der gik
nogen tid med at finde den rette sammensætning af ingredienserne. At opdage
at smagen var bedre når der ikke var kommet maltøl i og at hvis jeg
kom lidt flere solsikkekerner i var det den rette kombination til vores smag.
En anden ting der også skulle justeres på var tiden i ovnen, fordi de forme
jeg fik fat i havde en anden størrelse end den form der blev brugt i den
originale opskrift, hvor størrelsen var på 4 liter.
Nu eksperimenteres der igen, fordi jeg har fået en ny smart form og nu skal
jeg lige finde den rette måde at lave det brød jeg godt kan lide, så det passer
til den nye form, der er større end dem jeg har brugt indtil nu.
Så hver weekend bliver der bagt.Der ligger brød i fryseren, hvis nogen skal
have brød med hjem og den ene hund sidder vagt i køkkenet fast overbevist om
at det brød der nu ligger der på bordet, er til hende.

Hvad laver du i weekenden?


smiley


Posted by Katja Fri, November 02, 2012 12:33:52

Vi var inde og se James Bond - det kan varmt anbefales... Glæder mig til at smage det nye rugbrød når nu vi snart kommer på besøg...

Posted by LoneS Sat, October 27, 2012 15:37:51

Jeg kan slet ikke komme over Myrna's kommentar. Vi skulle have været afsted til Madeira i denne uge! Men ombestemte os. Hvor kunne det havde været sjovt hvis vi tilfældig havde mødtes smiley Nu er jeg altså bare misundelig over vejret der. I dag har vi regn, hagl og sne, regn, hagl og sne......... osv. Har gjort rent hele dagen. Aftensmaden står og simre... det er blevet til en 'put i pot'. God weekend og nyd brødet!

Posted by Myrna Sat, October 27, 2012 13:54:17

Vi er paa Madeira, hvor vi ankom den 15.Vejret har vaeret skiftende, men mest solskin og 25 grader.Vi rejser hjem den 5.Nov.

Saa det er hvad jeg laver i weekenden uden rugbroed!!!